Hogy tudok időpontot foglalni?

 1. Kattintson az időpontfoglalásra majd az “Én megyek be önökhöz” gombra.
 2. Válassza ki a naptárból az Önnek megfelelő napot és adja meg a tesztelendő személyek számát.
 3. A következő lépés a helyszín kiválasztása, Budapesti és vidéki helyszíneink vannak.
 4. Válasszon a lehetséges időpontok közül, amelyek negyedóránkénti bontásban találhatók.
 5. A regisztrációs név után, válassza ki a kért vizsgálatokat és adja meg a számlázási adatokat.
 6. Fogadja el (pipálja be) az ÁSZF-t és az adatkezelési szabályzatunkat.
 7. Kattintson a “Megrendelem” gombra.
 8. Ezt követően a Barion fizetési oldalán tud bankkártyával fizetni.
 9. A fizetés után kap egy emailt, amelyben fel tudja tölteni a vizsgálandó személyek adatait. Ezt mindenképpen töltse fel, mert addig nem tudjuk Önnek továbbítani az eredményeket.
 10. A számláról és a foglalásról küldünk egy emailt, amelyben letölthető a számla és ellenőrizhető a foglalás.
 11. Fáradjon be a mintavételi pontunkra, ahol levesszük a mintát.
 12. PCR teszt, illetve Laboratóriumi teszt a Védettségi Igazolványhoz esetén a hivatalos eredményt emailben, magyar, angol és német nyelven az alábbi határidővel küldjük: Budapest kb. 12-18 órán belül, Vidék - másnap délig.

Hova kell mennem a tesztet elvégeztetni?

Budapesten több tesztelő pontunk van, továbbá Balatonkenesén, Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Kecskeméten, Lajosmizsén, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Veresegyházán tud sorbanállás nélkül, előre egyeztetett időpontban megjelenni, így az esetleges továbbfertőzés veszélyét tudjuk csökkenteni.

Mikor kapom meg a teszteredményt?

 • PCR teszt esetén és Laboratóriumi teszt a Védettségi Igazolványhoz: PCR teszt, illetve Laboratóriumi teszt a Védettségi Igazolványhoz esetén a hivatalos eredményt emailben, magyar, angol és német nyelven az alábbi határidővel küldjük: Budapest kb. 12-18 órán belül, Vidék - másnap délig.
 • Antigén és Szerológiai gyorsteszt esetén: Az antigén és szerológiai gyorsteszt eredménye hamar megvan. A hivatalos eredmény 20 percen belül érkezik emailen, magyar, angol és német nyelven.

Azonnal kell PCR teszt eredmény, tudnak ebben segíteni?

Megpróbálunk segíteni. Tudunk intézni egy sürgősségi mintavételt, vagy akár hétvégi mintavételt és megpróbálunk találni labort, aki – sürgősségi felár ellenében – esetleg gyorsabban megcsinálja a kiértékelést. Kérjük írjon emailt!

Akkor is mehetek, ha vannak tüneteim?

Igen, akkor is jöhet. A mintavevő szakember megfelelő védőfelszerelésben fogja a tesztet elvégezni, így Önt is és önmagát is védi az esetleges fertőzéstől.

Mit kell tudnom a különböző koronavírus tesztekről?

A koronavírus (COVID) betegség jelenleg három teszttel mutatható ki.:

 1. A PCR-teszt és az Antigén gyorsteszt, már a fertőzést követő 2-5. naptól megmondja, hogy Ön elkapta-e a SARS-CoV-2 vírust. A PCR teszt a legmegbízhatóbb és az egyedüli hivatalosan elfogadott teszt a fertőzés, vagy fertőzés mentesség kimutatására.
 2. Az Antigén gyorsteszt jelenleg nem hivatalosan elfogadott, de gyorsabban megvan az eredménye és jóval kedvezőbb az ára. Mindkettő orrváladékot, és a PCR plusz garatváladékot vizsgál. Az Antigén negatív eredménye nem megbízható, sajnos lehet, hogy negatív antigén eredménnyel Ön vírushordozó és fertőző. Ilyenkor PCR tesztet is kell végezni. Az Antigén pozitív eredménye megbízható, azt nem kell megerősíteni PCR teszttel.
 3. A Szerológiai gyorsteszt módszer az IgM és IgG ellenanyagokat vizsgáló módszer, amely a vér vizsgálatával történik és csak a múltbeli fertőzöttséget lehet kimutatni belőle. A vérvétel az ujjbegyből történik néhány csepp formájában.

Mikor és kinek érdemes tesztet csinálni?

 • Hivatalos ok, pl.karantén, utazás
 • Emberekkel érintkezik a mindennapokban
 • Tüneteket észlelt, vagy találkozott olyannal, akinek voltak tünetei

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Kérjük töltse ki az időpont kérés oldalon található regisztrációs oldalt, ezek után tájékoztatjuk a további lépésekről.

Honnan tudom meg, hogy melyik teszt a nekem való?

Honlapunkon az egyes teszt típusoknál olvashat részletesebben az egyes koronavírus tesztekről.
Ha utazáshoz vagy egyéb hivatalos célra kell, vagy biztos akar lenni abban, hogy most éppen fertőző-e, akkor válassza a PCR tesztet.

A mintavételezést és tesztet ki végzi el?

A mintavételt a COVID tesztelésben jártas egészségügyi szakember végzi.
A levett PCR mintákat Magyarországon akkreditált laboratóriumba szállítjuk, míg a Szerológiai és Antigén gyorsteszteket a kiértékelő szakorvosnak adjuk át. A tesztek eredményéről, mindig a tesztelt személy kap közvetlenül tájékoztatást emailben.

Milyen költségei vannak a tesztelésnek?

A teszt alapárán felül nincsen egyéb költség. Mi nem építünk az árba kötelező konzultáció díjat, vagy mintavételi díjat, vagy külön díjat az angol és német nyelvű leletért. Egyedi igények esetén próbálunk segíteni, ott egyedi díjszabást is alkalmazunk, de az alap szolgáltatásunknak nincs más díja a teszt díján felül.

Mennyi idős kortól lehet tesztet végezni?

A PCR tesztet, Antigén és Szerológiai gyorstesztet jellemzően 6 éves kor felett ajnánljuk, de minimum 3 évesnek kell lennie a vizsgálandó személynek.

Labor vizsgálatot Védettségi Igazolványhoz 10 éves kor felett csinálunk.

Kell-e beutaló a háziorvostól?

Nem kell semmilyen beutaló, elég csak regisztrálnia magát és kötveni a lépéseket.

Milyen nyelven kapom meg a PCR teszt értékelést?

Magyarul, angolul és németül biztosítjuk.

Hogy tudom lemondani?

Amennyiben Ön már kapott időpontot és fizetett is, de még sincs szüksége a tesztre, akkor kérjük azonnal jelezze emailben lemondási kérését. Amennyiben legalább 48 órával korábban mondja le, akkor visszafizetjük a befizetett díjat 6.000Ft-os ügyintézési díj csökkentése mellett. Egyébként sajnos nem tudunk díjvisszatérítést biztosítani, azt az időpontot önnek tartjuk fenn.

Mit tegyek ha nem kapom meg a PCR teszt eredményét emailben a megjelölt határidőig (Budapest kb. 12-18 órán belül, Vidék - másnap délig)?

Első lépésben ellenőrizze az email spam mappájában, mert előfordulhat, hogy oda került.
Ha ott sem találja, lehet, hogy elírta a TAJ számát, amit csak a laboratóriumban fog kiderülni és ez megakasztja a folyamatokat. Kérem jelezze emailben a hibát és egy munkanapon belül utánanézünk, hogy mi lehet a hiba oka és tájékoztatjuk emailben. Fontos tudni, hogy az esetek 98%-ban vállaljuk a kiértékelés elkészültét a mintavételt követően az alábbiak szerint: Budapest kb. 12-18 órán belül, Vidék - másnap délig. Sajnos előfordulhat, hogy a PCR tesztek később készülnek el, mivel a kiértékelés a laboratóriumtól függ.

Hogy tudom a mintavételezés és teszt időpontot módosítani?

Sajnáljuk, de nem tudjuk módosítani az időpontot.

Mi történik, ha Önök nem tudnak kijönni a megadott időpontban?

Tisztában vagyunk vele, hogy Önnek fontos a teszt. Nem rakunk át, nem módosítunk időpontokat, csak akkor, ha valamilyen előre nem látható, elháríthatatlan esemény történik (pl. a mintavevő kolléga hirtelen megbetegszik, vagy a tesztelő ponton elromlik valami és nem tudjuk sehogy megoldani a tesztelést). Ilyenkor a lehető leggyorsabban tájékoztatjuk, hogy a mintavételezést nem tudjuk elvégezni a megadott időpontban. Ha van lehetőségünk, akkor ajánlunk új időpontot. Ha nem tudunk megfelelő időpontot adni, akkor visszatérítjük a befizetet díjat.

Tudok egészségpénztárra számlát kérni?

Igen. Közvetlenül nem tud fizetni egészségpénztári kártyájával, azonban a fizetési mód kiválasztása során lehetősége van egészségpénztári számlát igényelni.

Szerződött egészségpénztár partnereink: